All rights reserved © Tränäsa 2007
 
Här kan du läsa mer om oss som bor på Piratia.


Har fått sitt namn för att hans näsa är gjord av trä. Han fick sin riktiga näsa avhuggen i ett sjöslag med Kapten Rödskägg för många år sedan. Han är också en av dom snällaste och smartaste sjörövarna. Kapten Tränäsas skepp heter Nästor.


Är en kakadua som är Kapten Tränäsas bästa vän. Dom är alltid tillsammans och det bästa Bobbo vet är att sitta och mysa på Tränäsas axel.


Har alldeles svarta öron det sägs att dom är så svarta för att han inte har tvättat dom sedan han var sju år. Andra säger att det beror på att han kliade sig i öronen när han målade sitt skepp Svarta Korallen. Det är också den sjörövaren som alltid försöker att stjäla Kapten Tränäsas skatter.


Är den äldsta sjörövaren på Piratia. Själv säger han att han har glömt hur gammal han är men dom andra tror att han är minst 200 år. Han är inte ute och letar skatter så mycket längre nu för han har redan så mycket guld att han kan bygga ett helt hus i guld om han bara vill.


Är otroligt duktig på att laga mat och är den som är kock på Nästor.
Alla dom andra sjörövarna tycker att MustaschJocke är världens bästa kock.


Är en av dom allra lurigaste sjörövarna på Piratia. Har alltid något bus eller skojigt på gång. Fliur Harry brukar också vara den som kommer på dom smartaste lösningarna när det dyker upp något problem.


Har fått högra handen uppäten av en haj när han skulle bada en gång för länge sedan. Nu har han en krok istället och tycker att det fungerar jätte bra utan när han skall klia sig i näsan eller örat.


Är den tokigaste av alla sjörövarna på Piratia. Han gör ofta allt fel men det brukar bli bra till sist i alla fall. Han är också den sjörövaren som tycker bäst om djur så det är han som brukar sköta om djuren när dom är ute och seglar.


Är Kapten Tränäsas förste styrman. Det är han som brukar styra Nästor så att det kommer till rätt ställe när sjörövarna är ute och letar efter skatter.


Är en expert på att spränga. Det ända problemet är att han alltid tar för mycket dynamit när han skall spränga och det gör han bara för att han tycker att det är så skoj när det smäller högt.


Har i många år seglat om kring i Indiska Oceanen och letat efter skatter men har nu flyttat till Piratia. Kapten Buse har också kommit på dom hemliga bokstäverna som sjörövarna använder när dom skall skriva ner något som ingen annan skall kunna läsa.


Är en av dom två skeppsråttorna som seglar med på Nästor. Dom vill helst inte bli kallade för skeppsråttor, dom säger själva att dom är piråttor. Leif är den som vi kan säga har lite mindre tur när han tänker. Han är lite knasig ibland men alltid på glatt humör och full av bus.


Claes är den andra råttan på Nästor och den som är lite smartare av dom båda råttorna. Claes är också den som man skulle kunna kalla för Kapten.