All rights reserved © Tränäsa 2007
 
Piratia är en stor svart och mycket ful vulkanö mitt i det Karibiska havet. Den ser hemsk ut och det ryker, mullrar och glöder nästan jämt. Men ön är inte så ful och hemsk som den verkar. Inte på insidan. Dit kan man bara ta sig om man är en riktig sjörövare, för det är bara dom som känner till den smala och hemliga kanalen som leder in i ön.

Inne i Piratia är det inte alls fult, det är tvärtom helt fantastiskt vackert. Och det är inte vulkanen som mullrar, glöder och ryker. Nej det är bara sjörövarna som har fest och det har dom så fort dom får ett tillfälle. Och när det är fest tänder sjörövarna stora eldar som dom grillar mat på. Då ryker det på dagarna och när det blir mörkt ser det ut som det glöder i kratern.

Det som smäller och mullrar är bara kanonerna som sjörövarna skjuter med för att fira. Men då skjuter man utan att stoppa i kanonkulor, och då blir det som ett stort fyrverkeri när elden sprutar ur kanonerna.

Piratia är ett paradis.
Mitt i vulkanen är det vattenfyllt och ser ut som en jättestor sjö. Utmed dom höga bergssidorna växer det mängder av underbara träd och palmer med massor av god frukt. Buskar fulla med smaskiga bär och blommor i alla färger och former. Det finns också fåglar och fjärilar i alla världens färger. Det är också fullt av små söta apor.

Mitt i allt detta ligger det otroligt vackra och fantasifulla hus där sjörövarna bor med sina familjer. Ofta är husen byggda av skepp som man rövat på sina resor och sedan plockat isär och byggt hus av. Här finns också ett båtvarv där man både kan laga och bygga nya sjörövareskepp. Det finns ett Hotell som heter Sjösömn. En mataffär och en affär som säljer allt en sjörövare kan behöva för en resa som svärd, pistoler, kikare, sjökort, kartor. knivar, sjörövarhattar, kläder, kanoner, kanonkulor i olika storlekar, krut, samt olika slags krokar och träben.

Det finns också en skola där sjörövarebarnen lär sig att räkna, läsa, skriva och allt annat som man brukar lära sig i en vanlig skola. Men här har man också två timmar sjöröveri på schemat varje dag. Då får barnen lära sig allt en sjörövare behöver kunna som att borda ett skepp, slipa sitt svärd, rita skattkartor, sänka skepp och massor av andra skojiga saker. Barnen får också lära sig andra inte riktigt lika roliga saker, som att gå på planka eller att bli strandsatt.

Det finns även ett värdshus som heter Gyllene Svärdet. Här brukar alla sjörövarna träffas för att äta, dricka och berätta sjörövarhistorier. En del är sanna en del är lögner.
Ja just de ja, på Piratia får man faktiskt ljuga, det hör liksom till sjörövar-livet. Men man får inte bråka, slåss, stjäla och röva från varandra, men det är det heller ingen som gör. På Piratia är alla kompisar, man busar, skrattar och har skoj hela dagarna.

Men så fort man har seglat utanför ön är det tillåtet att knycka varandras skatter...